Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: What to do when moving my feeder to a new location

  1. #11
    Team FR24
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    220
    Quote Originally Posted by Sam26K View Post
    Since there is no follow up to my above question, I consider it unresolved for now .
    No, you can't do that by changing any config files on your pi. You can on the other hand re-register i.e. run the signup command again.
    --

  2. #12
    First officer
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    T-KSJC28
    Posts
    335
    Ok, thanks reply. I was hoping it was stored in the fr24feed config files. Would be a "nice to have" if possible.
    eg: a moving receiver with dynamic coordinates as on a ship at sea.

  3. #13
    Super Moderator Olga's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Stockholm
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by Sam26K View Post
    Yes. Is there a way to manually update the coordinates with the pi's configuration files to insure that FR24 always has accurate coordinates on re-connection?
    You can run the sign up process again and update the coordinates in that way.
    Or another option is to send your new coordinates to support@fr24.com and your coordinates will be updated.
    Flightradar24.com Support

  4. #14
    Super Moderator Olga's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Stockholm
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by Sam26K View Post
    Ok, thanks reply. I was hoping it was stored in the fr24feed config files. Would be a "nice to have" if possible.
    eg: a moving receiver with dynamic coordinates as on a ship at sea.
    Thank you for your feedback. I think it's a good idea for future improvement.
    Flightradar24.com Support

  5. #15
    Team FR24
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    220
    Quote Originally Posted by Sam26K View Post
    Ok, thanks reply. I was hoping it was stored in the fr24feed config files. Would be a "nice to have" if possible.
    eg: a moving receiver with dynamic coordinates as on a ship at sea.
    Yeah that's actually good idea to have dynamic coordinates for those who are always on the move.
    --

  6. #16
    First officer
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    T-KSJC28
    Posts
    335
    It would be nice to link that to a gps receiver local to the feeder for more accurate feeder location for MLAT calcs too .

  7. #17
    Passenger
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    6
    Anybody knows if this configuration (a moving FR24 feeder) has been made possible without polluting FR24's database with inconsistent users' position data?

    I'm thinking of me occasionally crossing the Medirranean Sea on a ferry with a Pi24 kit on board.

  8. #18
    Captain
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    742
    Quote Originally Posted by r_inzerillo View Post
    I'm thinking of me occasionally crossing the Medirranean Sea on a ferry with a Pi24 kit on board.
    Just turn off MLAT. For the ADS-B positions it doesn't really matter where the receiver is.

  9. #19
    First officer
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    T-KSJC28
    Posts
    335
    Too bad this has not happened yet. MLAT would work much better if the user's feeder coordinates were from a GPS chip instead of user input, I know a lot of people's feeds have their exact coordinates wrong when I see planes zipping around erratically.
    Last edited by Sam26K; 2019-02-02 at 22:02.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •