Page 68 of 91 FirstFirst ... 1858666768697078 ... LastLast
Results 671 to 680 of 901

Thread: Archived - Beta test MLAT software for Raspberry Pi

  1. #671
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,051
    Quote Originally Posted by Cherryx View Post
    I even tried both, sbs1 and sbs3, checked the config file as well, it was always reflecting the settings I made.
    Hrm.

    Have to tinker with my windows copy and see if it adjusts to the same - it may be by design to serve as clarity for users not aware there are different versions and only changes how it receives/connects when in ethernet mode. Or if the windows one changes for each option as simple as a flag left out of the port (to cross platform programming that is)

    Not seen Vinny around in a while, but if we reach out to Olov he may be able to poke him
    Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

  2. #672
    Passenger
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    next to Linz airport
    Posts
    43
    all who have problems with 1.0.18-5 on Raspberry Pi and OSX with SBS1/3: no AC found, do this:
    wget http://rosi.n-joy.sk/fr24/fr24feed_1.0.16-10_armhf.deb
    sudo dpkg -i fr24feed_1.0.16-10_armhf.deb
    and its working again. maybe a bug in 1.0.18-5 ???

  3. #673
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,051
    Quote Originally Posted by LOWL1 View Post
    all who have problems with 1.0.18-5 on Raspberry Pi and OSX with SBS1/3: no AC found, do this:

    and its working again. maybe a bug in 1.0.18-5 ???
    Possible. I didn't want to jump to such a conclusion as the windows versioning which appears also broken is a lot earlier (16-11)
    Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

  4. #674
    Passenger
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    next to Linz airport
    Posts
    43
    Quote Originally Posted by Oblivian View Post
    Possible. I didn't want to jump to such a conclusion as the windows versioning which appears also broken is a lot earlier (16-11)
    but it works since they found the bug in 1.0.18-5

  5. #675
    Passenger
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Berlin
    Posts
    9
    The older version works fine on my RPi.

  6. #676
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,051
    Quote Originally Posted by MCollins View Post
    is this also available for linux servers?
    Feed or particular version? Fee.flightradar24.com has various distribution downloads

    Sent from my XT1092 using Tapatalk
    Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

  7. #677
    Passenger
    Join Date
    May 2015
    Posts
    4
    I have just tested this setup with Airspy R2 and Airspy Mini and it seems to work fine. I had to connect it to the airspy_adsb decoder on the Beast port (127.0.0.1:30005) with the MLAT calculations enabled. This should add a very good coverage over Morocco. Now waiting the radar to show up on FR24's map.
    However, the maximum distance seem to be limited to 349 nmi in the statistics view. Can you confirm that? Here's a screenie of what I get using VRS.

    airspy_r2_diapason_casablanca_6.jpg
    Last edited by prog; 2016-05-21 at 16:27.

  8. #678
    Purser
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Mojave Desert, USA
    Posts
    134
    However, the maximum distance seem to be limited to 349 nmi in the statistics view
    Only 349nm? /s

    Nice coverage. What is your radar callsign?

    Your VRS stats are showing 455nm. That's incredible, if correct.
    Last edited by Patrick Reeves; 2016-05-22 at 01:32. Reason: add to comment
    F-KDAG1

  9. #679
    Passenger
    Join Date
    May 2015
    Posts
    4
    The station in question is T-GMMC1. This DX was made possible with helping weather and ducting.

  10. #680
    Passenger
    Join Date
    May 2016
    Posts
    1
    Hi I have some problem with my raspberry setup. It is my first try so no success story so far.

    My /var/log/fr24feed.log shows:
    2016-05-24 09:55:58 | [main][i]Terminating child process 1122 with SIGETERM
    2016-05-24 09:56:04 | [reader][i]Connecting to Beast receiver via (exe:///usr/lib/fr24/dump1090 --raw --mlat)
    2016-05-24 09:56:04 | [reader][i]Connected to the receiver, configuring
    2016-05-24 09:56:04 | [reader][i]Configured, processing messages
    2016-05-24 09:56:04 | [reader][i]Connection terminated
    2016-05-24 09:56:04 | [main][i]Terminating child process 1124 with SIGETERM
    2016-05-24 09:56:09 | [reader][i]Connecting to Beast receiver via (exe:///usr/lib/fr24/dump1090 --raw --mlat)
    2016-05-24 09:56:09 | [reader][i]Connected to the receiver, configuring
    2016-05-24 09:56:09 | [reader][i]Configured, processing messages
    2016-05-24 09:56:09 | [reader][i]Connection terminated
    2016-05-24 09:56:09 | [main][i]Terminating child process 1127 with SIGTERM

    Any idea where to look?


    Ok found it. I have an unsupported dvb-t device. (when executing dump1090 standalone: No supported RTLSDR devices found.) Wrong chipset. The only thing is -> the message is not in the log :-(
    Last edited by bartl; 2016-05-24 at 10:21. Reason: resolved

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •