Page 33 of 64 FirstFirst ... 23313233343543 ... LastLast
Results 321 to 330 of 639

Thread: Flightradar24 decoder/feeder BETA testing (Win/RPi/Linux/OSX)

  1. #321
    Flight attendant
    Join Date
    May 2014
    Location
    China Kunming
    Posts
    70
    Quote Originally Posted by Oblivian View Post
    For a start, that appears wrong



    It should read the IP of the host with the Stick, or 127.0.0.1

    100% uptime simply means it has contact with remote server. But looks like no valid data is being received to send on.
    Looks like this.
    v1.0.7 work is normal,But I did not save a copy.
    Last edited by YsMilan; 2015-01-10 at 12:18.
    China Kunming
    F-ZPPP1 T-ZPPP7

  2. #322
    Passenger
    Join Date
    May 2014
    Posts
    19
    Still stops receiving/feeding. Fresh log below.
    2015-01-10 11:21:07 | [feed][i]sent 1 AC in 1 packet
    2015-01-10 11:21:12 | [feed][i]sent 1 AC in 1 packet
    2015-01-10 11:21:17 | [feed][i]sent 1 AC in 1 packet
    2015-01-10 11:21:47 | [feed][n]ping 1
    2015-01-10 11:22:17 | [feed][n]ping 2
    2015-01-10 11:22:47 | [feed][n]ping 3
    .
    .
    2015-01-10 16:22:11 | [feed][n]ping 438
    2015-01-10 16:22:41 | [feed][n]ping 439
    2015-01-10 16:23:09 | [main][i]Terminating worker threads
    2015-01-10 16:23:10 | [bs][i]Server terminated!
    2015-01-10 16:23:10 | [master][i]Terminating on request
    2015-01-10 16:23:11 | [feed][n]ping 440
    2015-01-10 16:23:12 | [feed][n]disconnected
    2015-01-10 16:23:12 | [feed][x]Feeding thread terminated
    2015-01-10 16:23:12 | [main][i]Terminated successfully
    2015-01-10 16:23:40 | [main][i]FR24 Feeder/Decoder [0x02107000]
    2015-01-10 16:23:40 | [main][i]Version: 1.0.10-3/generic
    2015-01-10 16:23:40 | [main][i]Built on Jan 7 2015 16:10:51 (r:284/Windows/i386)
    2015-01-10 16:23:40 | [main][i]Copyright 2008-2015 (c) Piotr Pawluczuk
    2015-01-10 16:23:40 | [main][i]Flightradar24 AB(http://flightradar24.com)
    2015-01-10 16:23:40 | [main][i]Reader 0 started
    .
    2015-01-10 16:23:44 | [feed][n]connecting
    2015-01-10 16:23:44 | [stats][i]Stats thread started
    2015-01-10 16:23:45 | [feed][n]connected
    2015-01-10 16:23:45 | [feed][n]switching to UDP
    2015-01-10 16:23:45 | [feed][n]working
    2015-01-10 16:23:51 | [feed][i]sent 1 AC in 1 packet
    2015-01-10 16:23:56 | [feed][i]sent 1 AC in 1 packet
    2015-01-10 16:24:03 | [feed][i]sent 2 AC in 1 packet
    2015-01-10 16:24:08 | [feed][i]sent 3 AC in 1 packet
    2015-01-10 16:24:14 | [feed][i]sent 3 AC in 1 packet
    F-LLBG3, T-LLBG17

  3. #323
    Passenger
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by piopawlu View Post
    New build 1.0.10-3 is available for all platforms, from the main download site, that includes also OSX fix.
    The missing main.nib seems to be fixed in the OSX version. Having some different problems now though. There seems to be going something wrong with linking libusb during compiling.

    log file is giving me lots of this:
    Code:
    2015-01-11 21:42:02 | [reader][i][0]Connecting to Generic receiver via (exe://./dump1090 --net --raw)
    2015-01-11 21:42:02 | [reader][i][0]Connected to the receiver, authenticating
    2015-01-11 21:42:02 | [reader][i][0]Authenticated, processing messages
    2015-01-11 21:42:02 | [reader][i][0]Connection terminated
    2015-01-11 21:42:02 | [main][i]Terminating child process 19438 with SIGETERM
    2015-01-11 21:42:07 | [reader][i][0]Connecting to Generic receiver via (exe://./dump1090 --net --raw)
    2015-01-11 21:42:07 | [reader][i][0]Connected to the receiver, authenticating
    2015-01-11 21:42:07 | [reader][i][0]Authenticated, processing messages
    2015-01-11 21:42:07 | [reader][i][0]Connection terminated
    When I manually run fr24feed:
    Code:
    2015-01-11 21:48:15 | [reader][i][0]Connecting to Generic receiver via (exe:///Applications/FR24FeedOSX.app/Contents/Resources/dump1090 --net --raw)
    2015-01-11 21:48:15 | [reader][i][0]Connected to the receiver, authenticating
    2015-01-11 21:48:15 | [reader][i][0]Authenticated, processing messages
    dyld: Library not loaded: /usr/local/lib/libusb-1.0.0.dylib
      Referenced from: /Applications/FR24FeedOSX.app/Contents/Resources/dump1090
      Reason: image not found
    2015-01-11 21:48:15 | [reader][i][0]Connection terminated
    2015-01-11 21:48:15 | [main][i]Terminating child process 19519 with SIGETERM
    2015-01-11 21:48:21 | [reader][i][0]Connecting to Generic receiver via (exe:///Applications/FR24FeedOSX.app/Contents/Resources/dump1090 --net --raw)
    2015-01-11 21:48:21 | [reader][i][0]Connected to the receiver, authenticating
    2015-01-11 21:48:21 | [reader][i][0]Authenticated, processing messages
    dyld: Library not loaded: /usr/local/lib/libusb-1.0.0.dylib
      Referenced from: /Applications/FR24FeedOSX.app/Contents/Resources/dump1090
      Reason: image not found
    2015-01-11 21:48:21 | [reader][i][0]Connection terminated
    2015-01-11 21:48:21 | [main][i]Terminating child process 19520 with SIGETERM
    looks like dump1090 can't load libusb:
    Code:
    jelmer /Applications/FR24FeedOSX.app/Contents/Resources$ ./dump1090 
    dyld: Library not loaded: /usr/local/lib/libusb-1.0.0.dylib
      Referenced from: /Applications/FR24FeedOSX.app/Contents/Resources/./dump1090
      Reason: image not found
    Trace/BPT trap: 5
    jelmer /Applications/FR24FeedOSX.app/Contents/Resources$ ./mr-dump1090 
    dyld: Library not loaded: /usr/local/lib/libusb-1.0.0.dylib
      Referenced from: /Applications/FR24FeedOSX.app/Contents/Resources/./mr-dump1090
      Reason: image not found
    Trace/BPT trap: 5

  4. #324
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,000
    Quote Originally Posted by YsMilan View Post
    Looks like this.
    v1.0.7 work is normal,But I did not save a copy.
    There were different options added to the configuration file. Have you gone to the config screen (http://localhost:8754/settings.htm) of the new version and completed all the fields again?

  5. #325
    Flight attendant
    Join Date
    May 2014
    Location
    China Kunming
    Posts
    70
    Quote Originally Posted by Oblivian View Post
    There were different options added to the configuration file. Have you gone to the config screen (http://localhost:8754/settings.htm) of the new version and completed all the fields again?
    Yes,I have tried to do so.
    China Kunming
    F-ZPPP1 T-ZPPP7

  6. #326
    Passenger
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Shanghai,China
    Posts
    45
    Try disable raw and base station output , additional dump1090 arguments --net only , see how it happen .

  7. #327
    Administrator piopawlu's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    226
    I'll be contacting people with feeding problems via email one at a time. It will take some time, but I don't want to keep asking questions here. When a solution is found it will be posted here for everyone's benefit just like a new updated version if necessary.

    For the OSX version, seems like I included incorrect feeder binary with the GUI app, will fix it today.

    EDIT: OSX build 1.0.10-5 with fixed dump1090 support is now available.
    Last edited by piopawlu; 2015-01-12 at 15:19. Reason: new build for osx

  8. #328
    Passenger
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by piopawlu View Post
    EDIT: OSX build 1.0.10-5 with fixed dump1090 support is now available.
    OSX build 1.0.10-5 works for me!

    Some more feedback:
    - It'd be good to make some sort of pop-up window on first start, or automatically start the registering process. It's not really clear the program is running, since the only visual clue is an extra taskbar icon which is hard to miss.
    - The daemon doesn't prevent power down mode, which makes it not work very long if you're working with the standard power saving settings. I'm not sure if this is intentional, or if it should be changed. Maybe a menu option in the drop down menu? 'Prevent sleep'

  9. #329
    Flight attendant Wolli's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Germany
    Posts
    82

    Version 1.0.10-4 (Windows): logfile "fr24feed.log" does not rotate

    Hi Piotr, in Version 1.0.10-4 (Windows package) the logfile "fr24feed.log" does obviously not rotate.

    Config: Although in the settings (http://localhost:8754/settings.html) the option "keep up to 72h, rotate every 24h" is active, the current logfile begins at "2015-01-07 21:48:12" (first line), the current last line is "2015-01-13 13:45:27". So it's now about 5 days long...

    That's not a big issue here (logfile length currently about 2MB), however this should be fixed.

    Additional note: my feeder is not online 24/7, maybe the feeder does currently check just at midnight (begin of new day)? But it should check this - imho and .e.g. - additionally once at every startup of the feeder and perform a strip. Kind regards, -Wolli-
    Last edited by Wolli; 2015-01-13 at 13:04.

  10. #330
    Administrator piopawlu's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    226
    That's exactly what happens.. it will split and rotate when it's active at midnight UTC. I will add a check for last modified timestamp when writing to a log so it splits when the feeding starts. The same behaviour is true for all platforms.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •