Results 1 to 8 of 8

Thread: czy obecnie można uruchomić stronę flightradar korzystając z aero2 ?

  1. #1
    Passenger
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    5

    czy obecnie można uruchomić stronę flightradar korzystając z aero2 ?

    Witam,
    Pytanie to zadaję dlatego, że w w tamtym roku udało mi się otworzyć stronę http://www.flightradar24.com i korzystać z jej możliwości.
    Obecnie, przy korzystaniu z łącza aero2 (przepustowość maxymalna do 512 kb/s) jest to niemożliwe.
    Strona po otwarciu wygląda tak:
    http://zapodaj.net/901039e989191.jpg.html
    Natomiast gdy laptopa podepnę do sieci UPC, której przepustowość wynosi prawie 20 Mb/s, strona ma pełną funkcjonalność i wygląda tak:
    http://zapodaj.net/66d915f2250b2.jpg.html

    Czy moja diagnoza, że funkcjonalność tej strony jest uzależniona od przepustowości internetu, która to wielkość jest zdecydowanie większa od oferowanej przez aero2 ?
    mk

  2. #2
    Super Moderator speedbird1960's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Runcorn / LPL
    Posts
    1,877
    Jakie urządzenia i systemu operacyjnego używasz, aby zobaczyć Flightradar24 z Aero2.

    Widać samolotów i mapy na tej stronie, ponieważ może to być ok do czasowego użytkowania.
    http://www.flightradar24.com/data/airports/POZ

    Google Chrome używany do tłumaczenia
    Last edited by speedbird1960; 2014-02-16 at 14:35.
    AMS Daily Fight Information: http://schiphol.dutchplanespotters.nl/

  3. #3
    Passenger
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by speedbird1960 View Post
    Jakie urządzenia i systemu operacyjnego używasz, aby zobaczyć Flightradar24 z Aero2.
    Modem Huawei e173, Widows XP Pro Sp3.

  4. #4
    Passenger
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    45
    Quote Originally Posted by kuszelas View Post
    Witam,
    Pytanie to zadaję dlatego, że w w tamtym roku udało mi się otworzyć stronę http://www.flightradar24.com i korzystać z jej możliwości.
    Obecnie, przy korzystaniu z łącza aero2 (przepustowość maxymalna do 512 kb/s) jest to niemożliwe.
    Strona po otwarciu wygląda tak:
    http://zapodaj.net/901039e989191.jpg.html
    Natomiast gdy laptopa podepnę do sieci UPC, której przepustowość wynosi prawie 20 Mb/s, strona ma pełną funkcjonalność i wygląda tak:
    http://zapodaj.net/66d915f2250b2.jpg.html

    Czy moja diagnoza, że funkcjonalność tej strony jest uzależniona od przepustowości internetu, która to wielkość jest zdecydowanie większa od oferowanej przez aero2 ?
    mk
    Cześć niestety 512 kb/s przy sporej ilości danych jakie są na stronie FR24 to zbyt mało. Musi być szybsze łącze.

  5. #5
    Passenger
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    5
    Dzięki,
    Tak podejrzewałem, ale chciałem uzyskać potwierdzenie od Fachowca.
    Pozdrawiam.
    mk
    Last edited by kuszelas; 2014-02-22 at 08:19.

  6. #6
    Passenger
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1
    Mam AERO 2 na XP SP2, firefox i działa mi bez zarzutu. Owszem, parę sekund trzeba poczekać na wczytanie się samolotów, ale mapka i ruchome samoloty prawidłowo się wyświetlają.

    Nie miej żadnych złudzeń - wszystko powinno działać - mam HUAWEJ E3131.

    Mógłbym mieć problemy również z Google Earth, ale też nie mam problemów.

    Pozdrowienia.

  7. #7
    Passenger
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    5
    Dzięki,
    Sprawdziłem wobec tego to, co powinienem obadać po wystąpieniu tego zdarzenia.
    Otóż szybkość pobierania wynosi u mnie około 280 kb/s, czyli prawie dwa razy mniej niż obiecuje Aero2. A przyczyną tego jest lokalizacja modemu. Obecnie znalazłem miejsce w mieszkaniu, gdzie ta prędkość wynosi prawie 480 kb/s i stronka pojawia się. Niestety jej funkconalność jest kiepska. Ale to dlatego, że prędkość ta jest zmienna i te 480 kb/s to była wartość maksymalna.
    Problem więc leży w znalezieniu właściwego miejsca, ewentualnie poprawieniu jakości przez zastosowanie antenki.
    Pozdrawiam
    mk

  8. #8
    Passenger
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by adoha View Post
    Nie miej żadnych złudzeń - wszystko powinno działać - mam HUAWEJ E3131.
    Dzięki
    mk

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •