Page 13 of 31 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 121 to 130 of 301

Thread: Flightradar24.com on Android

  1. #121
    Team FR24
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    182
    Quote Originally Posted by biggles_no1 View Post
    So how does an app like Layar manage? They have over 500 categories and within each category there can be hundreds of items. Yes these items are all stationary in fixed geographical positions but there have been more than 10 million downloads of that app. which means at least a couple of million people on the move with this app so there must be a massive requirement for individual data.
    I don't know how other apps work, how many people use them and for how long. But I know that about 350.000 people use FR24 daily, normally up to 10.000 simultaneously (sometimes up to 50.000), and all are loading a file every 8 second. That generates a major server load.

    Of course we are working all the time on optimization and improvements, but that is nothing that cannot change during one night. For example last improvement made it possible to get the data more often (from 12 to 8 seconds), moving the aircraft in real time, and still we reduce the server load from 95% to under 50%.

  2. #122
    Passenger
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    5

    Bug Report

    Hello Admin,
    thank you for your statement. I understand the problem with the developers and the development of apps for different platforms. The bug I (and some other users) have appears on my HTC Desire with the latest Android version 2.3.3. My ISP is O2 Germany. I noticed this bug after Oct 2, when I was on planespotting at FRA. Until that day it worked proper, no delays.
    Reading the previous posts from users in Germany, I have come to the concluseion it must be an O2-issue. Eventually they changed something which leads to this time-out for FR24pro app.

    Hi Ralf, if you contact O2, they will be able to tell you why they are blocking Flightradar24.
    We had a similar issue with O2 in the UK, they where blocking data heavy apps.
    They did after a few phone calls unblock the requested website. ( Speedbird )
    Last edited by speedbird1960; 2011-10-19 at 08:42.

  3. #123
    Passenger
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by beijer View Post
    Bugreport:

    Bug: when requested show trail of a plane : the plane stops moving, trail is not updated. When pressing the ` done` button the plane symbol disappears completely and/or when re-selecting the trail option (in case the symbol remains on screen), the new trail is projected ahead of the plane, but the plane symbol remains at its first original position and does not travel along the flight path.

    If chosen the option: Keep tracking a certain plane, the updating proces stops after an certain short period where the website keep updating. A refresh option should be welcome (or preventing this bug primarily is even better)

    The android version is still quite buggy on this points compared to the wonderful website.
    Is this my fault (user error) or an application error/bug?

  4. #124
    Passenger
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    5
    Hi Admin, new info: yesterday I met some spotters with their Android-Smartphones (Samsung, HTC) sharing the same problems with Vodafone.... so probably the cells are crowded by a large usage of smartphones...??? Unbelievable....

    Ralf

  5. #125
    Team FR24 Mike's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    3,111
    Quote Originally Posted by beijer View Post
    Bugreport:

    Platform Android , Samsung Galaxy S II

    Bug: when requested show trail of a plane : the plane stops moving, trail is not updated. When pressing the ` done` button the plane symbol disappears completely and/or when re-selecting the trail option (in case the symbol remains on screen), the new trail is projected ahead of the plane, but the plane symbol remains at its first original position and does not travel along the flight path.

    If chosen the option: Keep tracking a certain plane, the updates stop after an certain period. A refresh option should be welcome (or preventing this primarily is even better)

    The android version is still quite buggy on this points compared to the wonderful website.
    There will be a new version out soon, hope it will solve the problem.

  6. #126
    Passenger
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    5
    Update: today it worked completely normal. I'll gonna watch it.

  7. #127
    Passenger
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    EGCC
    Posts
    21

    New Android App?

    I seemed to have heard via flightradar facebook that a new android app is going to be released within weeks.
    Well I've waited and my app hasn't been updated nor a new app released to the market.

    Is this just rumours, any specifics regarding release date etc?

    The android app is definately behind now.

  8. #128
    Team FR24
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    182
    There is a completely new app under development. I can't give any more dates right now...

  9. #129
    Passenger
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Newcastle upon Tyne UK
    Posts
    7
    I have the current android app and am having probs opening details of the shown aircraft.
    Tap? press screen?
    Help appreciated

    John

  10. #130
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,000
    Only works if you are on Pro version, select aircraft, click > to show info. The other shows track.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •