Page 105 of 285 FirstFirst ... 55595103104105106107115155205 ... LastLast
Results 1,041 to 1,050 of 2846

Thread: best antenna

  1. #1041
    First officer 1090 MHz's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    F-CYYZ2
    Posts
    386
    Quote Originally Posted by Rooster View Post
    Ok, Ive bagged virtual radar server... and got that running, but its moaning that 2 files are missing !
    BaseStation.sqb
    OperatorFlags

    Where do I get these please ? (im in Nottingham UK, if thats needed !)

    Thanks guys


    EDIT: I think ive found some... ;-)

    Cant see how to enable the coverage plots / outline ???????? But theres not a lot of aircraft at 2am !
    Here you go mate; http://pp-sqb.mantma.co.uk/download.php

  2. #1042
    Purser Rooster's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    158
    Thanks 1090... I extracted the first database as per the stickies, then replaced it with the one from your link... not sure what the difference is , if any ! Still learning.
    Not seeing as many aircraft with VRS as the "radarview" in flightradar24, which I would have thought would be the same ?
    STILL cant see how you generate a receiver range plot !!!!!

  3. #1043
    First officer
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Close to Kimberley, South Africa
    Posts
    268
    1090, you sure reside under a busy chunk of airspace!

    Sent from my Z30 using Tapatalk

  4. #1044
    Flight attendant
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Lugo, Spain
    Posts
    90
    Quote Originally Posted by Rooster View Post
    STILL cant see how you generate a receiver range plot !!!!!
    On VRS:

    - Tools
    - Options
    - Web server
    - 3.8 Internet users can see receiver range plots

    On generated web page:

    - Menu
    - Receiver range
    Northwest Spain: F-LECO1, F-LEST1

  5. #1045
    Captain abcd567's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Toronto CYYZ
    Posts
    2,854
    Has anyone used RTL1090 with VirtualRadarServer? Up till now I have successfully used RTL1090 with adsbScope. Today, encouraged by VRS maximum range plots posted by forum members, I installed VRS version 2.02, but it does NOT connect to RTL1090. Can anyone tell me how to solve this problem? My receiver is DVB-T USB Dongle.

  6. #1046
    Purser Rooster's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    158
    you need rtl1090 software running... Then configure vrs to use the port set in rtl1090.
    you also change "reciever" to something like "raw" (sorry, I'm in bed!)
    if you're not sorted by tomorrow I can give more detail.

    Sent using Tapatalk from my ZX81
    Last edited by Rooster; 2014-05-14 at 02:41.

  7. #1047
    Captain abcd567's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Toronto CYYZ
    Posts
    2,854
    Quote Originally Posted by Rooster View Post
    you need rtl1090 software running... Then configure vrs to use the port set in rtl1090.
    you also change "reciever" to something like "raw" (sorry, I'm in bed!)
    if you're not sorted by tomorrow I can give more detail.

    Sent using Tapatalk from my ZX81
    Thanks. I did run RTL1090 first, it ran OK (showing 2 planes only because it is 2:30 in night here, practically no flights at this hour)
    Then I started VRS ...oops.. error message. See screenshot below:

    RTL1090 Running VRS Started.png

    Later addition: I tried the other way round. I first started VRS...bingo..It is running OK. I then started RTL1090 ...oops...another error message... See screenshot below:

    VRS Running then RTL1090 started.PNG
    Last edited by abcd567; 2014-05-14 at 07:23.

  8. #1048
    Flight attendant
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Lugo, Spain
    Posts
    90
    I suggest to use rtl1090-beta3, many nice improvements from the version you're using. Download from here

    Set up rtl1090 as shown below (/30003 option, ignore others if they are not of your interest). Then configure a new receiver on VRS, Basestation format on port 30003. It sholud work.

    rtl1090-vrs.jpg
    Last edited by Breitling; 2014-05-14 at 07:44.
    Northwest Spain: F-LECO1, F-LEST1

  9. #1049
    Captain abcd567's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Toronto CYYZ
    Posts
    2,854
    Quote Originally Posted by Breitling View Post
    I suggest to use rtl1090-beta3, many nice improvements from the version you're using. Download from here

    Set up rtl1090 as shown below (/30003 option, ignore others if they are not of your interest). Then configure a new receiver on VRS, Basestation format on port 30003. It sholud work.

    rtl1090-vrs.jpg
    Thanks. I am very sleepy now. Will give it a try in morning... I mean afternoon (it is already morning here..quarter to four)

  10. #1050
    Captain abcd567's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Toronto CYYZ
    Posts
    2,854
    Any comments?
    "how to make a coax notch or bandpass filter": http://dl4xav.sysve.de/coax.filter/coax-filter.html

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •