Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: distance from site not available

  1. #1
    Passenger
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    7

    distance from site not available

    Hi,
    I've just started feeding data to Flightradar24 - my dump1090 local page is not reporting the distance from a tracked aircraft from my site - for example:


    Altitude: 32000 ft / 9748 m Squawk: 2140
    Speed: 389 kt / 720 km/h RSSI: -34.4 dBFS
    Track: 282° (West) Last seen: now
    Position: 53.649°, -0.879° (1.2s)
    Distance from Site: n/a

    I have set my latitude and longitude in /etc/default/dump1090-mutability. My receiver seems to working ok:

    sudo fr24feed-status
    [ ok ] FR24 Feeder/Decoder Process: running.
    [ ok ] FR24 Stats Timestamp: 2018-09-24 12:04:29.
    [ ok ] FR24 Link: connected [UDP].
    [ ok ] FR24 Radar: T-EGNO51.
    [ ok ] FR24 Tracked AC: 125.
    [ ok ] Receiver: connected (88360032 MSGS/0 SYNC).
    [ ok ] FR24 MLAT: ok [UDP].
    [ ok ] FR24 MLAT AC seen: 120.

    and I can see data on my FR24 data sharing page.

    any ideas?
    thanks
    Ian

  2. #2
    Purser
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    T-EGKK39
    Posts
    109
    Hi, what format are the lines in the config file? If you surf to <IP>/dump1090/data/receiver.json it will show you what it thinks your position is.

  3. #3
    Passenger
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    7
    Hi,
    thanks for the reply - my receiver.json file is rather sparse:

    { "version" : "v1.14", "refresh" : 1000, "history" : 120 }

    the lines in /etc/default/dump1090-mutability read:

    # If set, supplies a reference location for local position decoding.
    LAT="53.595700"
    LON="-2.696500"



    so it looks like this is not being used - have I specified the location correctly?

    Ian

  4. #4
    Purser
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    T-EGKK39
    Posts
    109
    Hi, notice you're using v1.14 which is different to the version I'm using (v1.15~dev). Google says /usr/share/dump1090-mutability/html/config.js is the file you need to edit for v1.14.

  5. #5
    Passenger
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    7
    I've edited the config.js file to contain:


    SiteShow = true; // true to show a center marker
    SiteLat = 53.5957;
    SiteLon = -2.6965;`
    //SiteLat = 45.0; // position of the marker
    //SiteLon = 9.0;
    SiteName = "Ian's Radar Site"; // tooltip of the marker


    and restarted the raspberry pi - no change, and the receiver.json file is the same as before:

    { "version" : "v1.14", "refresh" : 1000, "history" : 120 }


    confused - I'll do some more googling!
    thanks for you help so far,
    Ian

  6. #6
    Passenger
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    7
    well - the answer was simple - i just added --lat and --lon as arguments on the settings page (my_ip:8754/settings.html)

    simples!
    Ian

  7. #7
    Purser
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    T-EGKK39
    Posts
    109
    Glad you got it fixed. The :8754 pages are from fr24feed, so I guess that version of dump1090 is the bundled one.

  8. #8
    Passenger
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    1
    Hi. I just joined and have been online with FR24 for 2 days now. Having the same issue: Distance from Site: n/a. Could you please explain the extact text I need to enter in the arguments on the settings page? Thank you.

  9. #9
    Captain abcd567's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Toronto CYYZ
    Posts
    2,747
    iam_carnage:
    fr24rwbuck:

    You both have dump1090-mutability ver 1.14 (Pi24 image / setting receiver = DVB-T)

    Go to this post:
    2019 - PI24 (Image) QuickStart Guide

    Scroll down, and see the screenshot under following Item:
    STEP-8: SETTINGS & CONFIGURATION
    (Latitude & Longitude to be entered in field "Process arguments")

    elljay:
    You have dump1090-mutability ver 1.15~dev. It requires latitude & longitude settings in file /usr/share/dump1090-mutability/html/config.js

    Altrernatively for ver 1.15~dev, you can give following command, and for Latitude and Longitude you can enter your actual values. For all other settings, accept default by pressing Enter key.

    NOTE: Do NOT use this for ver 1.14
    Code:
    sudo dpkg-reconfigure dump1090-mutability
    Last edited by abcd567; 2019-08-10 at 05:52.

  10. #10
    Captain
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    740
    The --lat 50.23 and --lon 10.12 need to go into the "Process arguments" field.


    If you can't get it running, this script gives you an easy option to configure the location:

    https://github.com/wiedehopf/adsb-wi...for-dump1090fa

    You'll need console access though, so either keyboard/monitor or better putty.
    This also should give you a proper map and updated dump1090.
    Last edited by wiedehopf; 2019-08-10 at 09:22.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •