Results 1 to 8 of 8

Thread: Feeding with SBS-1

  1. #1
    Passenger (BOH) Steve's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    16

    Feeding with SBS-1

    Hi all
    I have been feeding using a SBS-1 since almost day 1 of FR. Last week I had to factory reset my computer so now have to download settings etc. Unfortunately everything I try wont work and I cant get the feed to work. Combination of basestation settings and ports required. By the way I also feed on Virtual Radar to a local group, and that feed is working fine
    Does anyone else use a SBS-1 to feed and would you be able to copy the settings on to this thread
    Thanks in advance
    Steve (BOH)Steve in chat

  2. #2
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,051
    You need to obtain an old/the same version you were running.

    A change in the SBS data stopped working in later versions

    If you see the SBS area of forum youll see all those with same issue. There is a trial out for RPi before being made for windows

    Sent from my XT1092 using Tapatalk
    Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

  3. #3
    Passenger (BOH) Steve's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    16
    Confirmed. The new FR software doesnt support the old SBS-1. A friend found a copy of the old fr24feed application. I am now up and running again.

  4. #4
    Purser
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    ESGG1
    Posts
    190
    Or use a Raspberry with ModeSmixer2, and convert the SBS data into one or several standard formats that all new sharing clients understand.
    F-ESDF1, F-ESGG1, F-ESGP1, F-ESNK1, F-ESNV2, F-ESNV3 F-ESSL4, F-LFMN3
    P-ESGR, P-ESIA, P-ESIB, P-ESGF

  5. #5
    Passenger
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    2
    I am having the same problem.
    I run a SBS1e under windows and have been a regular feeder of FR24 for a few years.
    Since the last windows update I can't manage to feed any data to FR24. No problem whatsoever with Plane finder, though.

    Regards,
    Dinis Brito

  6. #6
    Captain fungus's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,561
    I've also had to revert to using a previous version of the feeder software for my SBS-1 when the latest version wouldn't work. The version I am currently (successfully) using to upload data is 'fr24_Win32-1.0.11-6' for which I have a zip file copy but can't post it here. Perhaps it may be beneficial for some one from admin to post a copy somewhere for those experiencing issues.

    Also, when updating I always keep a copy of the feeder files (and a back-up copy), just in case of situations such as this.

    Regards,
    Gregg
    Last edited by fungus; 2018-01-09 at 02:51.
    YSSY2/T-YSSY4 [SBS-1 Basestation w/- SSE-1090 SJ Mk2 Antenna (Thanks Delcomp) ] [Uniden UBCD996T w/- 16 element Wideband Discone VHF/UHF Antenna, and tuned 108MHz-137MHz Airband Antenna] [Trialing a home-brew 1090MHz collinear antenna]

  7. #7
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,051
    Likewise.

    Easy enough to dropbox/filehost them. And I would do so immediately. But chances are said owners of software may not appreciate.

    fr24feed.JPG
    Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

  8. #8
    Team FR24
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    221
    A new version will be released very soon which fixes this issue.

    @(BOH)Steve, please write to support so it can be sent to you.
    --

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •