Results 1 to 5 of 5

Thread: Own Ground Traffic missing

  1. #1
    Passenger
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    next to Linz airport
    Posts
    43

    Own Ground Traffic missing

    hello,

    my situation:
    receiver: sbs-3 connected via tcp to raspberry pi 3 to fr24feed software v 1.0.16-10 (newer one does not work in this combination).
    i am only a view 100m away from LOWL airport and i can see all the groundtraffic, when i am using Basestation software.
    when i am feeding with fr24feed i don't see my own groundtraffic in radarview on fr24web and i don't see my groundtraffic
    when i connect with a local viewing program via port 30003. i can see all traffic above about 300m.

    what could be the problem????

    groundtraffic.png

  2. #2
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,057
    Server side config will be set to no..same with me.

    Look at feeder when it starts you will see the flag.

    The sbs3 is capable of 30003 data itself. Why not disable fr24feed and enable that?

    It's.one of those features I need someone to play with to get a working setup people keep asking how to do.

    Sent from my XT1092 using Tapatalk
    Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

  3. #3
    Passenger
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    next to Linz airport
    Posts
    43
    log:
    2017-05-23 11:36:29 | [feed][c]GND: YES
    2017-05-23 11:36:29 | [feed][c]NonADSB: YES
    2017-05-23 11:36:29 | [feed][c]Timestamps: optional
    2017-05-23 11:36:29 | [feed][c]Max range AIR: 350.0nm
    2017-05-23 11:36:29 | [feed][c]Max range GND: 100.0nm
    i think sbs3 can only serv 30003 data with basestation and not standalone?

  4. #4
    Super Moderator
    Join Date
    May 2011
    Location
    T-NZCH1, PP:PH New Zealand
    Posts
    5,057
    There goes that theory I thought it may say GND:no

    Assuming your coordinates are accurate and not being reported 100nm out of range?

    I may have read the basestation manual wrong. It looked like it meant both standalone and via BS that 30006(raw) and 30003(decoded) was available. But that looks like it may be from basestation only since it steals the 10001 port

    Might pay to reconfigure your setup a little. Assuming you have the feeder like:

    SBS-TCP
    BS Out: Enabled

    Perhaps adjust to
    BS Out: Disabled

    Basestation data out: enabled

    That way radarview/VRS etc would get the unfiltered ground traffic at least.

    Assuming your basestation out is OFF at present, else it may be detecting duplicate data (filtered from fr24feed and basestation from localhost combined)
    Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

  5. #5
    Passenger
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    next to Linz airport
    Posts
    43
    solved, local software has problem with ads-b ground flag "-1"

    tnx

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •