Announcement

Collapse
No announcement yet.

Archived - Beta test MLAT software for Raspberry Pi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • What's Meanning Of T_MLAT7?

    Comment


    • RPI MLAT aided positions. This also work for MLAT6

      Comment


      • I'm trying to run the new fr24feed software with the following configuration: feeding server is pulling SBS1 data over TCP from port 30003 on a remote device that is running antirez's original dump1090 (i.e. https://github.com/antirez/dump1090#port-30003)

        Up until now I was running the legacy client using fr24feed_x64_241 --fr24key=abcd --bs-ip=example.com --bs-port=30003 (where example.com is the IP of the device running dump1090)

        What is the equivalent of this on the new client? I can't seem to find any configuration that works, and the lack of docs isn't helping :/

        Comment


        • If the hosting device is running dump1090, the client (Im assuming you are talking running on a separate windows PC here? - why not run it on the Pi too?) needs to use the raw out (avrtcp) of dump1090 from port 30002
          Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

          Comment


          • Ah! Success with the following command line:

            fr24feed --fr24key=abcd --host=example.com:30002 --receiver=avr-tcp

            Just as some background on my setup, I'm running dump1090 on a very lightweight OpenWRT device (https://blog.y3xz.com/blog/2014/04/2...dar24-dot-com/) so there's currently no way for me to run the FR24 client on the same device, I have to run it off another host and pull the data over TCP.

            Thanks for the help!

            Comment


            • Hi all!

              I've installed the fr24feeder on my Paspbery Pi 2 B.
              Configuration etc is done

              I see no errors but with "sudo service fr24feed status" I get the follwoing output:
              pi@rpphg ~ $ sudo service fr24feed status
              ● fr24feed.service - LSB: Flightradar24 Decoder & Feeder
              Loaded: loaded (/etc/init.d/fr24feed)
              Active: active (running) since So 2015-11-15 21:53:15 CET; 7s ago
              Process: 2688 ExecStop=/etc/init.d/fr24feed stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
              Process: 2780 ExecStart=/etc/init.d/fr24feed start (code=exited, status=0/SUCCESS)
              CGroup: /system.slice/fr24feed.service
              ├─2796 /usr/bin/fr24feed -- --monitor-file=/dev/shm/fr24feed.txt --write-...
              └─2816 /usr/lib/fr24/dump1090 --raw

              Nov 15 21:53:15 rpphg fr24feed[2780]: Starting FR24 feeder: fr24feed.
              Nov 15 21:53:15 rpphg systemd[1]: Started LSB: Flightradar24 Decoder & Feeder.
              It seem's that there's something wrong or missing.
              Any ideas?

              thanks!

              phg

              Comment


              • Is there a non Debian *.tgz available anywhere? On the feed page I can only find a link to the old 1.0.13 version.

                Comment


                • We do plan to publish tgz with the next release.

                  Comment


                  • Hi all!

                    The feed overview in my account shows an update: #232
                    How can I update my PI?

                    thanks

                    phg

                    Comment


                    • Originally posted by phg View Post
                      Hi all!

                      The feed overview in my account shows an update: #232
                      How can I update my PI?

                      thanks

                      phg
                      sudo bash -c "$(wget -O - http://repo.feed.flightradar24.com/install_fr24_rpi.sh)"

                      Comment


                      • Originally posted by Kpin View Post
                        sudo bash -c "$(wget -O - http***//repo.feed.**flightradar24.***/install_fr24_rpi.sh)"
                        Thanks! I'll try that!

                        Comment


                        • Hi all!

                          I got a strange issue.
                          After ~1day no planes are seen.

                          The fr24 service restarts by cron every night, but this does not help.
                          A complete reboot of my PI fixes the problem.

                          Any ideas how to debug this?

                          It suddenly "stops":
                          2015-12-01 00:12:23 | [mlat][i]Stats 251525/86
                          2015-12-01 00:12:25 | [feed][i]sent 1 AC in 1 packet
                          2015-12-01 00:12:30 | [feed][i]sent 1 AC in 1 packet
                          2015-12-01 00:12:36 | [feed][i]sent 1 AC in 1 packet
                          2015-12-01 00:12:43 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:12:43 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          2015-12-01 00:13:03 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:13:03 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          2015-12-01 00:13:06 | [feed][n]ping 1
                          2015-12-01 00:13:23 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:13:23 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          2015-12-01 00:13:36 | [feed][n]ping 2
                          2015-12-01 00:13:44 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:13:44 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          2015-12-01 00:14:03 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:14:03 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          2015-12-01 00:14:06 | [feed][n]ping 3
                          2015-12-01 00:14:23 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:14:23 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          2015-12-01 00:14:36 | [feed][n]ping 4
                          2015-12-01 00:14:43 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:14:44 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          2015-12-01 00:15:03 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:15:03 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          2015-12-01 00:15:06 | [feed][n]ping 5
                          2015-12-01 00:15:23 | [mlat][i]Pinging the server
                          2015-12-01 00:15:23 | [mlat][i]Stats 251525/0
                          Thanks!

                          Philipp
                          Last edited by phg; 2015-12-01, 13:38.

                          Comment


                          • Hello,

                            a couple of day's before MLAT works BUT Now following is seen if reading out the monitor.txt

                            last_rx_connect_time_s="2015-12-11 17:14:49"
                            local_tods="24654"
                            mlat-ok="NOT-PERMITTED"
                            mlat-started="FINISHED"
                            mlat_problem="mlat-disabled"

                            have done nothing !

                            then i made the reconfigure procceed with mlat "yes" = always the same message
                            Any Idea ??

                            thx any information
                            herbert
                            Actuall some problem's using fr24feeder

                            Comment


                            • Originally posted by F450 View Post
                              then i made the reconfigure procceed with mlat "yes" = always the same message
                              Any Idea ??

                              thx any information
                              herbert
                              Volunteer MLAT was temporarily disabled for technical reasons, it will be enabled back as soon as possible.

                              Comment


                              • Great..Thanks
                                BTW...have replaced the koax feed to my ADS-B Antenna.... now more plane's transfered )

                                Herbert
                                T-EDQG9
                                Actuall some problem's using fr24feeder

                                Comment

                                Working...
                                X