Announcement

Collapse
No announcement yet.

Linux feeder software for Flightradar24 (Old software)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • equi
    replied
    But it looks like that the 1st run of the 242 Build needs that server (maybe to download the config files). Do we get a new Build soon ?

    Leave a comment:


  • piopawlu
    replied
    Originally posted by K9SWX View Post
    Thanks for the info. Commenting out the FR24AUTHIP did the trick for me too. Wonder what has changed to cause this to not work anymore?
    Ah,, we moved it to a different server some months ago but I kept it in two places for compatibility,, which was turned off lately. There is no longer need for exporting that env var.

    Leave a comment:


  • K9SWX
    replied
    Originally posted by equi View Post
    Well, it looks like the 242 Software receives an invalid HTTP Command or so...

    €dit: Looks like I got it, i removed the FR24AUTHIP from the Script and now I'm online
    Thanks for the info. Commenting out the FR24AUTHIP did the trick for me too. Wonder what has changed to cause this to not work anymore?

    Leave a comment:


  • Harrie45
    replied
    I have dump1090 running for flightaware and the FA software is running fine.
    Now I also installed the fr24feeder for PI: fr24feed_arm-rpi_242
    I put FR24AUTHIP=83.140.247.20 in /etc/profile
    I added --net-sbs-port 30003 to the dump1090 command line,
    but when I start fr24feed_arm-rpi_242 --fr24key=m_y_k_e_y
    I get:
    [e]HTTP Response: [HTTP/1.1 404 Not Found]

    What do I do wrong?

    Leave a comment:


  • equi
    replied
    Hm, there is not much I can do from here. You should contact the Support Team and inform them about that faulty Server

    Leave a comment:


  • Walt
    replied
    Thanks for the interesting news.
    v.242 is running just now with same error.

    Leave a comment:


  • equi
    replied
    Maybe there is a link between our issues and this posting.

    Originally posted by piopawlu View Post
    Thanks again for all the feedback, there should be a new build on Friday that will address most of the reported issues.
    http://forum.flightradar24.com/threa...0242#post60242

    Did you tried it today again with the 242 ?

    Leave a comment:


  • Walt
    replied
    earlier v.241 worked well (with FR24AUTHIP) . I tried v.242 yesterday.

    Leave a comment:


  • equi
    replied
    Did you already run the 242 Version before ?

    Leave a comment:


  • Walt
    replied
    Hi equi,

    # ping feed.flightradar24.com
    PING feed.flightradar24.com (83.140.21.89): 56 data bytes
    64 bytes from 83.140.21.89: seq=0 ttl=56 time=99.341 ms

    Command:

    ./fr24feed_arm-le_242s --fr24key=XXXXX > $PATHLOGFILES/feed.log 2>&1 &

    Leave a comment:


  • equi
    replied
    Hi Walt,

    with which commands/parameters do you start your FR24 Client ? Is feed.flightradar24.com pingable from your Client ?

    Regards

    Leave a comment:


  • Walt
    replied
    Since 8 Dec I am not able to feed too.

    fr24feed_arm-le_241s with FR24AUTHIP:

    [i]FR24Feed v241 - built on Feb 20 2014/09:54:09
    [i]Downloading configuration...[e]HTTP Response: [HTTP/1.1 404 Not Found]
    ERROR

    fr24feed_arm-le_241s without FR24AUTHIP:

    [i]FR24Feed v241 - built on Feb 20 2014/09:54:09
    [i]Downloading configuration...execl: No such file or directory
    [e]Could not connect to feed.flightradar24.com, errno: 101
    ERROR
    [e]Could not retrieve configuration from Flightradar24

    fr24feed_arm-le_242s without FR24AUTHIP has the same error:

    [i]FR24Feed v242 - built on Apr 23 2014/09:49:17
    [i]Downloading configuration...execl: No such file or directory
    [e]Could not connect to feed.flightradar24.com, errno: 101
    ERROR
    [e]Could not retrieve configuration from Flightradar24

    Leave a comment:


  • equi
    replied
    Hi,

    since today I am not able to Feed, when I start the Feedingsoftware I'll get following error

    Code:
    minion@bananapi ~ # ./fr24.sh
    fr24feed_arm-rpi_242: Kein Prozess gefunden
    Found 1 device(s):
    0: Generic, RTL2832U, SN: 77771111153705700 (currently selected)
    minion@bananapi ~ # [e]HTTP Response: [HTTP/1.1 404 Not Found]
    Found Rafael Micro R820T tuner
    Max available gain is: 49.60
    Setting gain to: 49.60
    Exact sample rate is: 2000000.052982 Hz
    Gain reported by device: 49.60
    Thats the content of my script

    Code:
    #
    killall fr24feed_arm-rpi_242
    killall dump1090
    sleep 10
    #
    #start dump1090 . we don.t want output so throw it into a black hole (the null device)
    #the symbol at the end of the line says don.t wait for this to finish, just move
    #onto  the next command (note dump 1090 needs to run the dump1090  folder
    #for the built in web page to work)
    #
    cd /root/dump1090
    ./dump1090 --fix --net --net-http-port 8082 --aggressive --enable-agc  --net-beast  --net-sbs-port 30003 --net-ro-port 31001 --quiet > /dev/null &
    cd /root
    #
    #start the fr24 feeder
    #
    export FR24AUTHIP=83.140.247.20
    ./fr24feed_arm-rpi_242 --fr24key=  --bs-ip=127.0.0.1 > /tmp/fr24feed.log &
    Well, it looks like the 242 Software receives an invalid HTTP Command or so...

    €dit: Looks like I got it, i removed the FR24AUTHIP from the Script and now I'm online
    Last edited by equi; 2014-12-09, 16:18.

    Leave a comment:


  • obj
    replied
    Originally posted by ptl View Post
    Nevermind, feeding from multiple antennas works at least in nc level.

    I'm still unsure of what port-pair (dump1090 output-input format) to use, any advice is appreciated.
    I use 30004/30005; in theory that format provides slightly more metadata (e.g. signal level):

    Code:
    #!/bin/sh
    
    while :
    do
      nc -d localhost 30005 | nc -q1 rpi.lxi 30004
      sleep 15
    done

    Leave a comment:


  • ptl
    replied
    Nevermind, feeding from multiple antennas works at least in nc level.

    I'm still unsure of what port-pair (dump1090 output-input format) to use, any advice is appreciated.

    -Paavo

    Hi,

    a bit more testing at nc level.

    This seems to work (when just looking at what comes from antennahost and what feederhost emits from 30002:

    nc antennahost 30002 | nc feederhost 30001
    But this does not work (more than one antennahost feeding to feederhost):

    nc antennahost1 30002 | nc feederhost 30001
    nc antennahost2 30002 | nc feederhost 30001
    Here both pipes (try to?) push just one message to feederhost, and then nothing moves in the pipe.

    Can feederhost:30001 be opened just once?

    Do I need a fifo or somethng to combine the streams?
    Last edited by ptl; 2014-11-29, 12:07.

    Leave a comment:

Working...
X