Announcement

Collapse
No announcement yet.

Beginner - Setup successfully on PIAWare, but no aircrafts

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • magnum
    replied
    The system is set up brand new with a 16 GB SD card, currently it shows 12.5 GB and i agree, the files should not be empty.

    i was running your commands and now the files are not empty any longer:

    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 13:36 cpu-idle.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 13:36 cpu-interrupt.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 13:36 cpu-nice.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 13:36 cpu-softirq.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 13:36 cpu-steal.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 13:36 cpu-system.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 13:36 cpu-user.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 13:36 cpu-wait.rrd


    Checking the stats and now the CPU utilization is loading as graph

    Thanks for quick support!
    Last edited by magnum; 2019-07-19, 11:50.

    Leave a comment:


  • wiedehopf
    replied
    Those two files really shouldn't be 0 in size.
    Let's hope they get properly created this time around.
    Any chance you have insufficient disk space? (there even is a graph for that you can check)

    So to reset those files, just delete database files for the cpu graph:

    sudo systemctl stop collectd
    sudo rm -r /var/lib/collectd/rrd/localhost/aggregation-cpu-average
    sudo systemctl restart collectd

    Leave a comment:


  • magnum
    replied
    and in case you need the content of the aggregation-cpu folder:

    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 12:57 cpu-idle.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 12:56 cpu-interrupt.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 12:56 cpu-nice.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 12:57 cpu-softirq.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 12:57 cpu-steal.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 0 Jul 18 20:28 cpu-system.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 0 Jul 18 20:28 cpu-user.rrd
    -rw-r--r-- 1 root root 387228 Jul 19 12:56 cpu-wait.rrd

    Leave a comment:


  • magnum
    replied
    18366 (process ID) old priority 0, new priority 19
    619x324
    619x324
    619x324
    619x324
    619x324
    1258x330
    619x324
    619x324
    ERROR: mmaping file '/var/lib/collectd/rrd/localhost/aggregation-cpu-average/cpu-system.rrd': Das Argument ist ungültig
    mv: der Aufruf von stat für '/run/graphs1090/system-localhost-cpu-24h.png.tmp' ist nicht möglich: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
    619x324
    619x324
    619x324
    619x324
    619x324
    619x324

    and

    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 20:31 aggregation-cpu-average
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 20:25 df-root
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 20:27 disk-mmcblk0
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 20:25 dump1090-localhost
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 20:25 interface-eth0
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 20:25 interface-wlan0
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 20:25 system_stats
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 18 20:25 table-localhost

    Leave a comment:


  • wiedehopf
    replied
    Output of:

    sudo /usr/share/graphs1090/graphs1090.sh

    ls /var/lib/collectd/rrd/localhost

    Leave a comment:


  • magnum
    replied
    Here we go:

    PRETTY_NAME="Raspbian GNU/Linux 9 (stretch)"
    collectd 5.7.1.git, http://collectd.org/


    thanks for your quick response
    Last edited by magnum; 2019-07-19, 09:28.

    Leave a comment:


  • wiedehopf
    replied
    Let's see this:

    cat /etc/os-release | grep PRETTY
    collectd -h | grep http

    Leave a comment:


  • magnum
    replied
    I have another question, not directly related to the feeders, but the 1090 Graphs. Question should go to @wiedehopf but maybe interesting for others.

    In the graph i do not have charts for "CPU utilization". It only shows a link as text with a placeholder for a broken image, which ends up in an error 404 while clicking on it.

    Any idea why the CPU overall utilization is not shown?

    Leave a comment:


  • magnum
    replied
    Originally posted by abcd567 View Post
    To improve range/plane count, place antenna:
    (1) Near a window
    (2) Over a metal plate or food can

    [ATTACH=CONFIG]10920[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10921[/ATTACH]
    Thanks for your hints, the antenna is already close to a window in my rooftop home office. Good suggestion with the metal plate, will give it a try.
    The antenna is already catching signals from up to 240 km stable with some peaks of up to 300 km

    The interesting fact is that i have a 360° view documented on my stats pages, even if there is only one windows heading east
    Seem to be the receiver FR Pro Plus is really good.

    Leave a comment:


  • abcd567
    replied
    To improve range/plane count, place antenna:
    (1) Near a window
    (2) Over a metal plate or food can

    Mag-mountWhip on Food Can and Near Window.jpg Optimized-Whip-on-Plate.jpg

    Leave a comment:


  • Oblivian
    replied
    Originally posted by magnum View Post
    I was searching for my problem here in Forum and stumbled across the wrong port number only by chance. Sorry for it.
    That was a dig at the devlopers, not the fact you didn't see it straight away

    Leave a comment:


  • magnum
    replied
    Originally posted by wiedehopf View Post
    The thing with the port number: you should be able to use AVR format from port 30002, but that is buggy, beast from 30005 works much better.
    (that's bug was what oblivian was referring to)

    Anyway, get yourself some graphs, they look nice: https://github.com/wiedehopf/graphs1090#graphs1090

    Indoor antennas are usually whip antennas, those can be greatly improved:
    https://forum.flightradar24.com/thre...h-DVB-T-Dongle
    The graphs are already running, this was the third thing i installed on the device ;-)
    fr24-graph.jpg

    For the antenna i am good so far. Living close to EDDF with lots of traffic. Range shows 100 NM with some peaks up to 150 NM. I will check the antenna improvements later, maybe i go with an outside one.

    Leave a comment:


  • wiedehopf
    replied
    The thing with the port number: you should be able to use AVR format from port 30002, but that is buggy, beast from 30005 works much better.
    (that's bug was what oblivian was referring to)

    Anyway, get yourself some graphs, they look nice: https://github.com/wiedehopf/graphs1090#graphs1090

    Indoor antennas are usually whip antennas, those can be greatly improved:
    https://forum.flightradar24.com/thre...h-DVB-T-Dongle

    Leave a comment:


  • magnum
    replied
    Originally posted by Oblivian View Post
    It still amazes us that there hasn't been a re released fix version /removed option with the number of times it's pooped up and we've pointed it out as a bug

    Sent from my EML-L09 using Tapatalk
    I was searching for my problem here in Forum and stumbled across the wrong port number only by chance. Sorry for it.

    Leave a comment:


  • magnum
    replied
    Other quick question:

    The tracking is running, my page on FR24 says "Receiver online and sending data", but the values are still "0"
    Does this take a while?

    I also received a confirmation from FR24 for beeing a feeder and that my account has been upgraded. But it still shows "Silver" as i had before.
    That's the less critical question

    /EDIT: Forget it, Stats are working now. It took a few minutes to update.
    Last edited by magnum; 2019-07-18, 19:37.

    Leave a comment:

Working...
X