Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pi has stopped tracking

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • bazza
    replied
    Originally posted by wiedehopf View Post
    What kind of dongle are you using?

    Second guy with a dongle that is probably dead.
    I bought this - https://smile.amazon.co.uk/gp/produc...?ie=UTF8&psc=1

    Leave a comment:


  • wiedehopf
    replied
    Originally posted by bazza View Post
    When running "rtl_test -r" I get "No supported devices found."

    I'll try changing the power supply I think.
    What kind of dongle are you using?

    Second guy with a dongle that is probably dead.

    Leave a comment:


  • bazza
    replied
    Originally posted by wiedehopf View Post
    You can test the dongle following this guide:
    When running "rtl_test -r" I get "No supported devices found."

    I'll try changing the power supply I think.

    Leave a comment:


  • bazza
    replied
    Originally posted by abcd567 View Post
    bazza:

    Open your web browser and go to following address:
    IP-OF-PI:8754
    Note: IP-OF-PI will be same address on which you SSH to RPi (something like 192.168.0.21)

    If you see some number besides "Aircraft Tracked" (like 25 in screenshot below), then your dongle is working OK.

    [ATTACH=CONFIG]10201[/ATTACH]

    In this case try this:

    (1) Open file /etc/fr24feed.ini for editing

    Code:
    sudo nano /etc/fr24feed.ini
    (2) In the file opened, add following two lines at bottom

    use-http=yes
    http-timeout=10


    Save file (Ctrl+o) and Close (Ctrl+x)

    (3) Reboot Pi

    (4) After few minutes, check log.
    My "Aircraft tracked" is zero

    Leave a comment:


  • wiedehopf
    replied
    You can test the dongle following this guide:
    https://forum.flightradar24.com/thre...Dongle-Healthy

    Leave a comment:


  • vqr
    replied
    I have the same problem with my PI. No signal from dongle.

    Leave a comment:


  • abcd567
    replied
    bazza:

    Open your web browser and go to following address:
    IP-OF-PI:8754
    Note: IP-OF-PI will be same address on which you SSH to RPi (something like 192.168.0.21)

    If you see some number besides "Aircraft Tracked" (like 25 in screenshot below), then your dongle is working OK.

    FR24-8754.png

    In this case try this:

    (1) Open file /etc/fr24feed.ini for editing

    Code:
    sudo nano /etc/fr24feed.ini
    (2) In the file opened, add following two lines at bottom

    use-http=yes
    http-timeout=10


    Save file (Ctrl+o) and Close (Ctrl+x)

    (3) Reboot Pi

    (4) After few minutes, check log.
    Last edited by abcd567; 2019-01-27, 04:44.

    Leave a comment:


  • wiedehopf
    replied
    Looks like the dongle isn't working properly. Try another USB port for the dongle, there might be a connection problem. Might also be that the dongle was damaged by a static charge or something like that.

    You can also try another power supply, if there isn't enough power it can show like this as well.

    Leave a comment:


  • bazza
    started a topic Pi has stopped tracking

    Pi has stopped tracking

    I've been using a RasPi with the official Flight Radar pi image since the new year and have been getting around 250 aircraft tracked per day. Last week, this fell to zero. I've rebooted the pi and checked connection etc but can't figure out what the problem is.

    I started a new log file and rebooted the pi earlier - here's a sample: (edit - it won't accept my log file as it thinks it contains links. Here's a cut down version):

    2019-01-26 19:07:00 | [reader][i]Connecting to DVBT receiver via (exe:///usr/bin/dump1090-mutability --raw)
    2019-01-26 19:07:00 | [reader][i]Connected to the receiver, configuring
    2019-01-26 19:07:00 | [reader][i]Configured, processing messages
    2019-01-26 19:07:00 | [reader][i]Connection terminated
    2019-01-26 19:07:00 | [main][i]Terminating child process 4188 with SIGTERM
    2019-01-26 19:07:03 | [feed][n]ping 53
    2019-01-26 19:07:04 | [feed][n]syncing stream result: 1


    A minute or so after reboot it appears to settle into a regular connect to receiver/terminate process set of steps, and a ping every 30 seconds.

    Is there anything clearly wrong here?

    Thanks for the help.
Working...
X