Announcement

Collapse
No announcement yet.

Followed the guide but still...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Followed the guide but still...

    ... I have the following issue. Tried to search for anyone with the same problem without success. It seems that the feeder doesn't work as it should if you look at the last rows of the output:

    [main][i]FR24 Feeder/Decoder
    [main][i]Version: 1.0.19-15/generic
    [main][i]Built on Feb 6 2018 10:20:41 (???/Windows/i386)
    [main][i]Running on: Windows10.0
    [main][i]Local IP(s):
    [main][i]Copyright 2012-2018 Flightradar24 AB
    [main][i]XXXXXXXflightradar24.com
    [main][i]Reader thread started
    [time][i]Synchronizing time via NTP
    [master][i]Starting processing thread
    [reader][i]Initializing reader
    [httpd][i]Server started, listening on 0.0.0.0:8754
    [reader][i]Connecting to DVBT receiver via (exe://mr-dump1090.exe --net --net-http-port 8080 --raw)
    [reader][i]Connected to the receiver, configuring
    [reader][i]Configured, processing messages
    [time][i]Time synchronized correctly, offset -0.0095 seconds
    [main][i]Feed Network client started
    [feed][i]Downloading configuration
    [feed][c]Interval: 5s
    [feed][c]Latitude: XX.XXXX
    [feed][c]Longitude: XX.XXXX
    [feed][c]GND: YES
    [feed][c]NonADSB: YES
    [feed][c]Timestamps: optional
    [feed][c]Max range AIR: 350.0nm
    [feed][c]Max range GND: 100.0nm
    [feed][i]defined 4 servers
    [stats][i]Stats thread started
    [feed][n]XXXXYY@185.218.24.23:8099/UDP
    [feed][n]connecting
    [feed][n]connected via UDP (fd 968)
    [feed][n]working
    [feed][n]ping 1
    [feed][n]syncing stream result: 1
    [feed][n]ping 2
    [feed][n]syncing stream result: 1
    [feed][n]ping 3
    [feed][n]syncing stream result: 1
    [feed][n]ping 4

    My RTL-SDR seems to be running without problems:

    Found 1 device(s):
    0: Realtek, RTL2838UHIDIR, SN: 00000001 (currently selected)
    Found Rafael Micro R820T tuner
    Max available gain is: 49.60
    Setting gain to: 49.60
    Exact sample rate is: 2000000.052982 Hz
    Gain reported by device: 49.60

    The web page says status is OFFLINE regardless.
    Please tell me what im missing here?

  • #2
    [feed][n]ping 1
    [feed][n]syncing stream result: 1
    [feed][n]ping 2
    [feed][n]syncing stream result: 1
    [feed][n]ping 3
    [feed][n]syncing stream result: 1
    [feed][n]ping

    https://forum.flightradar24.com/thre...ll=1#post74834

    Common errors section

    2016-01-27 00:35:36 | [feed][n]ping 1
    2016-01-27 00:36:06 | [feed][n]ping 2
    2016-01-27 00:36:36 | [feed][n]ping 3
    2016-01-27 00:37:06 | [feed][n]ping 4
    2016-01-27 00:37:36 | [feed][n]ping 5
    2016-01-27 00:38:06 | [feed][n]ping 6
    2016-01-27 00:38:36 | [feed][n]ping 7

    No data is being received by hardware to upload
    - Check connections
    - Incorrect data format received from receiver or software for chosen receiver type
    - Wrong port/type specified from software supplying data
    - Windows assigned wrong USB ID to DVBT stick
    In which case, run the receiver client on its own

    <Windows>
    Dump1090 may not pass error messages to the screen when running fr24feed.exe

    In this case, close fr24feed and run mr-dump1090.exe and observe output for errors similar to below errors section

    </Windows>
    Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

    Comment


    • #3
      add --net-beast to the options

      Comment


      • #4
        Well, I have read the instructions through thoroughly and tried the tips and trix without success.

        Also I tried two different windows clients and two different SDR. Output is still the same...

        Comment


        • #5
          And what does mr-dump1090.exe output say. You can't see what's going on using fr2fdeed.exe.

          Will need to prove you can capture any aircraft at a minimum first

          Sent from my XT1092 using Tapatalk
          Posts not to be taken as official support representation - Just a helpful uploader who tinkers

          Comment


          • #6
            Solved.

            In my case i got caught in debugging the software bacause I believed it was someting wrong with having the output "ping" in the terminal window.

            Changing antenna and adding a notch filter fixed it for me. Thanks for your tips.

            Comment

            Working...
            X