Announcement

Collapse
No announcement yet.

Antenntips!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Antenntips!

  Hittade denna antenn som verkar vara identisk med Airnavs Xboost men billigare inklusive frakt från Tyskland. Då jag ska sätta upp en mottagare till hos svärföräldrarna och först tänkte använda minipinneantennen från JetVision men kom fram till att mottagningen är för usel blev det ett köp. Förmodligen blir det ingen högt placerad montering men jag återkommer med ett utlåtande. Om det inte redan är någon annan som har testat? Att användas med en Nooelec NESDR Mini 2+.
  https://www.wimo.com/en/antennas/rec...ntennas/ten-90

 • #2
  Du får rapportera hur det blir! Tyvärr stämmer ju omöjligt data de uppger, det går inte att göra en antenn för 1090 MHz med 6dB gain som bara är 22cm lång, det behövs ca 70 cm. Fysikens lagar gäller även här.

  MVH /M
  F-ESDF1, F-ESGG1, F-ESGP1, F-ESNK1, F-ESNV2, F-ESNV3 F-ESSL4, F-ESNZ7, F-LFMN3
  T-ESNL1, T-ESNL2, T-ESGR15
  P-ESIA, P-ESIB, P-ESGF, P-ESSN, P-EFMA
  mrmac (a) fastest.cc

  Comment


  • #3
   Än så länge är resultatet magert. Köpte antennen och en lågbudgetkabel på 3 meter (Valueline från Nedis, samma som Kjell&Co säljer här) och har förvisso antennen placerad utomhus men bara på altantaket, men utfallet är samma som med tidigare nämnda 10€-antenn som JetVision säljer. Felsökning pågår, har ingen feed uppe ännu utan testar bara lokalt. Hmm...

   Comment


   • #4
    Antennen funkar fint. Men den är inte värd pengarna jämfört med en Vinnant-antenn som kostar kring 250 kr. Och när man öppnar den så är det en sån här innuti.
    https://www.gns-electronics.de/produ...female-ten-90/

    Likadan PCB kan man köpa för en spottstyver via en stor (enorm) webbsite som just börjat sälja saker billigt även i Sverige.

    Comment

    Working...
    X